Национална Априловска гимназия - Спортни успехи на априловци

Спортни успехи на априловци

 •    Възпитанието на жизнерадостни  и целеустремени млади хора, със състезателен дух и желание за победа е една от идеите на ученическите игри от Националния спортен календар, която следва да намира все по-широка подкрепа и реализация във всички училища.

     През изминалата учебна година учениците от Национална Априловска гимназия могат да се похвалят със значими успехи не само в науките, но и в областта на спорта.

     Отборът по баскетбол за девойки 11-12 клас за пореден път участва във финалите на ученическите игри в Търговище, но голямата изненада беше в гр. Сливен, където се проведе финалният кръг на състезанията по лека атлетика. Спонсорът „Спиди” АД обяви награда за финансово подпомагане, подобряване и обновяване на материалната база на отбора, класирал се на първо място при девойките и юношите. Това допълнително стимулира участниците и всички желаеха победата. Накрая заслужено девойките на НАГ се окичиха със златните медали, а само 1 точка не стигна на юношите за бронза.

  Благодарим ви „Спиди”АД!

     Вложените средства, усилия и време няма да бъдат напразни. Сега амбициите ни са още по-големи. Гледаме с оптимизъм напред и се надяваме за визи за световните ученически игри през 2014/2015 г.

   Спортистите и учителите от Национална Априловска гимназия