Национална Априловска гимназия - Нови спортни победи на НАГ

Нови спортни победи на НАГ

 • С две чисти победи, НАГ отива на зонално първенство!


     Отборът по волейбол 11-12 клас на Национална Априловска гимназия постигна две победи на областния кръг от училищните игри. Мачовете се проведоха  в габровската зала „Орловец”.

     В първия мач момчетата от НАГ се изправиха срещу отбора на Севлиево. Още в началото домакините показаха силен дух и организираност, като взеха солиден аванс и така завършиха до края на гейма. Втория гейм започна по-равностойно, като се виждаше неорганизираност и в двата отбора.

     Това даде повод и за прекъсване, поискано от Бонка Пенева, наставник  на габровския тим. С влизането на терена, проличаха указанията, дадени на почивката, и НАГ се организира. С голяма преднина домакините взеха  втория гейм и спечелиха мача с 2:0.

     Веднага след това започна вторият мач с Трявна. Априловска гимназия започнаха мача със същия състав. Геймът започна равностойно,  макар изморени, габровци успяха да дръпнат в резултата и второто техническо прекъсване  дойде с преднина от  от 4 точки за домакините. Тревненци показаха отборен дух като стопиха малко разликата, но въпреки това геймът беше взет от НАГ.

     Така Габрово излезе на първо място в областното първенство, като отстрани всички отбори от областта. Сега на момчетата от Национална Априловска гимназия им предстоят мачове от зоналното първенство, които ще се проведат на 24 април в Плевен.

   


     Първо място в общинско и първо място в областното първенство извоюваха и отборите по баскетбол на НАГ за девойки 11-12 клас и юноши 8-10 клас с наставник Веселин Горанов.

     Отборът на момичетата победи този на Севлиево - с продължение в редовното време и отбора на Дряново - убедително с 40 точки разлика.

     Юношите извоюваха първо място в областното първенство, като на финала Габрово победи Севлиево с 35 точки.

     Двата отбора се класираха за зоналното първенство. Предстои юношите и девойктие да играят в Троян с отборите на Ловеч, Плевен и В. Търново.