Национална Априловска гимназия - Бъдещето е код

Бъдещето е код

 • “Бъдещето е код” – е турне на работещи в IT-сферата из училища в страната, което се проведе в седмицата 13-17 октомври 2014 г., с цел мотивация и разпалване интереса на учениците в сферата на програмирането, дизайна и технологиите.

  Инициативата се планира тази година пилотно по време на Europe Code Week, под шапката на Дигиталната национална коалиция (ДНК) и съвместно с Министерството на образованието (МОН).

  Лектори, работещи в IT-сферата, посещават в рамките на един ден някое училище в страната, избрано по взаимно съгласие между лектора и/или неговата фирма и образователната институция.

  На 17 октомври учениците на Национална Априловска гимназия се докоснаха до устрема, увлекателността и мотивиращата енергията на Дарин Маджаров, създател на сайта www.ucha.se. Срещата бе посветена на европейската седмица на програмирането 13-17 октомври 2014. Дарин е бивш възпитаник на училището и с огромно желание сподели своя опит и как уменията в областта на информационните технологии могат да позволят на младите хора да постигнат мечтите си.

  Огромна благодарност на Дарин Маджаров, на г-жа Мария Николова, бивш учител по химия в НАГ, а в момента част от екипа на Уча.се за приятните мигове, на г-жа Снежана Блажева, експерт по математика и ИТ в РИО-Габрово, която ни съдейства това събитие да се случи.

  Тук може да видите сники от срещата. https://www.flickr.com/groups/futureiscode/