Национална Априловска гимназия - Философски размисли

Философски размисли

 • Темата за идеалното училище много напомня на темата за идеалната държава или идеалното устройство на обществото, която е занимавала умовете на много велики мислители от всички епохи.

  И в днешно време, нашите пораснали деца продължават да мечтаят и да чертаят във въображението си облика на училището-такова, каквото те биха искали да го видят! Училището на бъдещето. Училището на техните мечти.

  Една обикновена домашна работа, предложена в часа по Гражданско образование в 11 д клас, се превърна в добър повод за размисъл върху темата за идеалното училище - как трябва да изглежда, какво да се учи в него, да има ли оценки, как да е организиран деня на учениците, какви да бъдат взаимоотношенията между учители и ученици и ред други въпроси. Това са една голяма част от домашните работи на учениците, които предлагаме на вниманието на родители, учители и всеки, който се чувства въвлечен в процеса на обучение, образование и възпитание. Това е гласът на младите, които мечтаят за едно училище на бъдещето, в което, както беше написала една ученичка, "учениците ще се учат как да живеят щастливо"!

  Приятно четене!

  Александра Наковска

  Ана-Мария Антонова

  Венелина Манева

  Виктория Димитрова

  Виктория Гергова

  Габриела Христова

  Денислава Колева

  Ирина Първанова

  Йоана Ненона

  Йоана Петева

  Кристиан Минков

  Мария Чанлиева

  Михаела Кирова

  Преслав Атанасов

  Румен Стойчев

  Стела Димитрова

  Теодора Димитрова